Mi v medijih

Kakšna čudovita izkušnja
Aktualno 2.0, 17.6.2014

Nekaj utrinkov iz InCo konference Od insipiracije do inovacije je objavljenih vjunijskem Aktualno 2.0.

Izkustvena konferenca na krilih igrifikacije
Aktualno 2.0, 3.6.2014

Junijski Aktualno 2.0 govori o izkustveni konferenci Od inspiracije do inovacije, ki jo je organiziralo InCo gibanje v sodelovanju z ostalimi partnerji (Združenje Manager, Društvo moderatorjev Slovenije, Center Arhitekture, ekspertne skupine in posamezni nosilci strokovnih znanj).

Pospešimo izvedbo dobrih idej
Polona Pibernik, MQ revija Združenja Manager, št. 27 (december 2013)

V decembrski izdaji revije MQ (str. 28) je objavljen prispevek z drugega stokovnega posveta InCo gibanja in Združenja Manager na temo sistemskega razmišljanja.

The Magic of Contribution
spetni portal v živo, 2.10.2013

Na spletnem portalu vŽivo.si je potekal intervju z mag. Violeto Bulc o nastanku InCo knjige z naslovom The magic of contribution in izkušnjah preteklih 7 let. Intervju si lahko ogledate na http://new.livestream.com/zivo/TheMagicofContribution (ali na youtube).

Prispevek s C:F Business Forum 2013
Oddaja Prava ideja, 27.9.2013

V Oddaji Prava Ideja je v rubriki dober nasvet objavljen prispevek iz C:F Business Foruma 2013.

C:F Business Forum 2013 Informacije iz poslovnega foruma, ki je potekal na Ekonomski fakulteti v Ljubljani
Portal Si21, 25.9.2013

Na portalu Si21 je objavljena novica o C:F Business Forumu 2013, ki je bil 24.9.2013 na Ekonomski fakulteti organiziran v sodelovanju z organizacijami InCo gibanje, Challenge:Future, TEDx Ljubljana, Združenje Manager - Sekcija Mladih managerjev, AmCham Slovenija. Namen dogodka je bil na enem mestu združiti in vzpostaviti vezi med političnimi vodji, mladimi, podjetniki in inovatorji z različnih področij ter ugotoviti kaj so glavne notranje moči Slovenije, globalne prednosti in priložnosti za rast. Predavala je tudi Violeta Bulc, ustanoviteljica in koordinatorka InCo gibanja, ki je dejala: ""I believe Slovenia is intuitive heart of Europe" (zapisano tudi na C:F Twitter-ju).

Prispevek s 3. InLoCom konference
oddaja Prava ideja, 4.4.2013

V oddaji Prava ideja je bil predstavljen prispevek na temo ustvarjalne moči v lokalni skupnosti – prispevek vezan na 3. InLoCom konferenco. Voditeljica Edita Cetinski Malnar je v uvodu povedala: »Na lokalni ravni obstaja veliko inovativnih projektov, ki omogočajo ne le razvoj regije, ampak tudi države in vsega prebivalstva. Zelo podjetno so se takšnih projektov za večjo medgeneracijsko sobivanje in lokalno samooskrbo lotili po različnih slovenskih krajih.«

Inovativnost prinaša nova delovna mesta
Dolenjski list, 28.3.2013

V časopisu Dolenjski list je objavljen članek o InLoCom konferenci 2013. Poleg opisa dogajanja na 3. InLoCom konferenci je podana tudi izjava mag. Violete Bulc, ki pravi da so »mreženje, iskanje novih rešitev ter nadgrajevanje osnovne ideje s kulturnimi in naravnimi značilnostmi iz domačega okolja tisto, kar omogoča razcvet lokalnih skupnosti.«

Ustvarjalna moč lokalnih skupnosti
Aktualno 2.0, 25.3.2013

Marčevski Aktualno 2.0 govori o 3. InLoCom konferenci – konferenci o inovativnih lokalnih skupnosti. Konferenca je izpostavila nekaj ključnih vsebin: pomen in vlogo inovativnih lokalnih skupnosti, pomen medgeneracijskega sobivanja, turizma, inovativnega podjetništva, lokalne samooskrbe, energetike, prostorskega razvoja in odgovornega inoviranja.

Objave o 3. InLoCom konferenci 2013

Vaš kanal – Dolenjski obzornik, 2.4.2013 (daljši prispevek s konference, 11:40-19:20)

Spletna stran Društvo za razvoj slovenskega podeželja, 26.3.2013: Nagrajeni najbolj inovativni projekti v lokalnih skupnostih

Spletna stran Občina Dol pri Ljubljani, 26.3.2013: Nagrajeni najbolj inovativni projekti lokalnih skupnosti

Spletna stran BTC, 25.3.2013: Družba BTC prejela dve nagradi za Ljubno 2013

Spletna stran TD Polževo, 24.3.2013: Na Krki je potekala konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih

Spletna stran Dobra novica.si, 23.3.2013: Najbolj inovativne slovenske občine

Spletna stran Dobro jutro, Slovenija, 22.3.2013: Nagrajeni najbolj inovativni projekti v lokalnih skupnostih

Spletna stran Siol, 22.3.2013: Najbolj inovativni projekti so...

Spletna stran Moja Občina.si, 22.3.2013: Ivančna Gorica v družbi inovativnih lokalnih skupnosti

Spletna stran Občina Ivančna Gorica, 22.3.2013: Na Krki je potekala konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih

Spletna stran Srce Slovenije, 22.3.2013: Nagrajeni najbolj inovativni projekti v lokalnih skupnostih

Spletna stran Radio 1, 22.3.2013: Inovativna občina

Spletna stran Cajtng, 21.3.2013: Občini Šentrupert še eno priznanje več, tokrat za projekt Dežela kozolcev

Spletna stran Občina Šentrupert, 21.3.2013: Občina Šentrupert dobila priznanje za inovativni projekt Dežela kozolcev

Spletna stran Vaš kanal, 21.3.2013: Najbolj inovativni projekti so ...

Spletna stran Dolenjski list, 21.3.2013: V druščini najbolj inovativnih občin tudi Šentrupert


Intuitivno odločanje - nepogrešljiv del celostnega odločanja
Revija HRM, februar 2013, letnik 11 (številka 51)

Mag. Violeta Bulc, inciatorka ter pobudnica InCo gibanja, mag. Vesna Kovačič in Urška Battelino, predavateljici InCo dogodkov 2012, so v reviji HRM objavile članek z naslovom Intuitivno odločanje – nepogrešljiv del celostnega odločanja. V članku predstavljajo zakonitosti intuicije pri odločanju ter jih podkrepijo z rezultati dela na terenu. Njihove ugotovitve temeljijo tudi na izkušnjah pridobljenih v okviru InCo gibanja. V prispevku poskušajo dokazati, da so ključ do uspeha nove kompetence, novi poslovni pristopi, modeli in inovativne rešitve.

Intuicija in inovativnost
Studio 12, 16.1.2013

Studio 12 je posnel intervju z mag. Violeto Bulc na temo Intuicija in inovativnost. V intervjuju Violeta opisuje tudi dosedanje dosežke in ugotovitve InCo gibanja.

Gibanja, ki presegajo miselne ustroje
Studio 12, 22.12.2012

Violeta Bulc je v oddaji Studia 12 podala svoje mišljenje in ugotovitve o razvoju in pomenu gibanj na splošno, do katerih je prišla na podlagi dolgoletnih izkušenj vodenja InCo gibanja. Nekaj zanimivih izsekov iz videa: »InCo gibanje je v resnici zaživelo, ko smo umaknili cilje«»Verjamem, da bodo gibanja ponudila eno zelo pomembno strukturo in način delovanja družbe v prihodnje, predvsem zaradi tega, ker so sposobna presežt kakršnekoli miselne ustroje, predvsem pa se od njih posloviti, ko ne služijo več zadovoljevanju potreb neke širše družbe.«… Po njenem je »Gibanje horizontalna struktura, ki lahko pomaga, da se ves kreativni naboj poveže in odgovori na izzive, ki so prisotni v prostoru in času.« Celoten video si lahko ogledate na tej povezavi.

Intuicija in menedžment: Novi horizonti odločanja in vodenja
Dnevnik, Gazele 2012

V posebni izdaji zbornika Gazele 2012 je objavljen članek z naslovom Intuicija in menedžment: Novi horizonti odločanja in vodenja. Avtorici članka sta Violeta Bulc in Urška Batellino. Po mnenju Violete Bulc smo "v odnosu do intuicije v poslovnem svetu večinoma še zadržani. Z njo sicer živimo, a o njej neradi govorimo. Zato niti nimamo izoblikovanega poslovnega jezika zanjo."

Intuicija tudi v odločanju
MQ, številka 21, julij 2012

V MQ Reviji Združenja Manager je objavljen članek mag. Violete Bulc z naslovom Intuicija tudi v odločanju. Avtorica je mnenja, da je intuicija "neodtujljiv del našega celostnega procesa odločanja, kjer se intuicija in ratio zlijeta in skupaj tvorita bazen, iz katerega črpamo informacije in podatke za določanje."

Do prave ideje z intuicijo
Oddaja Prava ideja (Eva Uranjek), 13.06.2012

V oddaji Prava ideja so pripravili prispevek, ki govori o intuiciji. V prispevku je predstavljen tudi odlomek iz 2. InCo dogodka na temo »Orodja za razvoj intuicije«. Mag. Violeta Bulc pravi, da so »Uspešni tisti, ki znajo intuicijo in logiko dobro povezati«.

Intuitivni management
IRDO e-novice št. 5, objava 31.5.2012

Inštitut za razvoj družbene odgovornisti (IRDO) je v okviru svojih e-novic objavil novico o aprilskem in majskem InCo dogodku na temo Intuitivnega managementa, saj so IRDO člani prispevali k soustvarjanju omenjenih dogodkov.

Inovativni preboji in intuicija
Dnevnik, zaposlitve in kariera, 2.6.2012

V sobotni prilogi časopisa Dnevnik je objavljen intervju z mag. Violeto Bulc na temo inovativnih prebojev in intuicije .

Ustvarjam torej sem ali Zakaj je odnos do nas samih eden ključnih za blaginjo sveta
Zavarovalnica Maribor, Pri nas zmleto, junij 2011

V internem glasilu Zavarovalnice Maribor je objavljen tudi prispevek mag. Violete Bulc "Ustvarjam torej sem" ali "Zakaj je odnos do nas samih eden ključnih za blaginjo sveta". Prispevek govori o inovativnosti, pomenu medstrukturnega sodelovanja ter energijskem kapitalu oziroma sposobnosti manifestacije.

Pomen podjetnosti za razvoj inovativne lokalne skupnosti
Polšnik: Center za zunanjo ureditev, "V poslanstvu dreves", 2011

Violeta Bulc je v članku Pomen podjetnosti za razvoj inovativne lokalne skupnosti predstavila model InCo gibanja.

Innovation ecosystem and tourism
Academica Turistica - Tourism and Innovation Journal, 1, 2011

Violeta Bulc v članku Innovation ecosystem and tourism opisuje tudi model InCo gibanja.

Prava ideja! Mnogim daje navdih, pogum in nove ideje za uresničitev sanj
Finance, 10.5.2011

V časniku Finance je objavljen prispevek o oddajo Prava ideja! ter letošnji InJo nagrajenki Editi Cetinski Malnar. Predstavljena je tudi InJo nagrada ter mag. Violeta Bulc, kot pobudnica nagrade in inovacijskega gibanja - InCo gibanja.

InJo nagrado za najboljši novinarski prispevek
Prava Ideja!, 26.4.2011

V oddaji Prava Ideja je predstavljena InJo nagrada za najboljši novinarski prispevek, ki jo je prejela njihova novinarka Edita Cetinski. V prispevku je objavljen tudi intervju s pobudnico in ustanoviteljico InCo gibanja, mag. Violeto Bulc, kot tudi izjava mag. Blaža Kavčiča, predsednika Državnega sveta RS, o samo oddaji.

Prava ideja spet InJo zmagovalka
Dnevnik, 23.4.2011

V časopisu Dnevnik je objavljen prispevek o uspešno zaključeni mednarodni InCo konferenci 2011, katere glavna tema so bili inovacijski ekosistemi.

Odmevi
RTV Slo, oddaja Odmevi, 21.4.2011

V Oddaji odmevi je od 36 minute dalje omenjena tudi podelitev InJo nagrade 2011, ki jo je za prispevek v oddaji Prava Ideja! gost Peter Florjančič prejela Edita Cetinski.

Do preboja z dinamičnimi sistemi
Dnevnik, 16.4.2011

Mag. Violeta Bulc je v časopisu dnevnik predstavila inciative in aktivnosti InCo gibanja ter poudarila pomen inovativnosti za razvoj in napredek tako slovenske kot globalne družbe. V članku je bila predstavljena tudi prihajajoča mednarodna InCo konferenca 2011.

Kaj je najboljši izum?
Finance, 25. marec 2011

Mag. Violeta Bulc je v časniku Finance podala svoje mnenje o najboljšem izumu. Zanjo je najboljši izum kolo, saj je "olajšalo rutinska dela v življenju ljudi in vplivalo tudi na druge tehnološke izume."

Trajnostni razvoj se začne v občini
Dolenjski list, 17. marec 2011

V časopisu Dolenjski list je objavljen članek, ki govori o 2. konferenci inovativnih lokalnih skupnosti - InLoCom 2011.

Inovativne lokalne skupnosti – potencial, ki lahko prebudi Slovenijo (morda tudi svet)
Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 17. marec 2011

Marčevska izdaja e-publikacije Aktualno 2.0 govori o InLoCom konferenci 2011, ki se je odvijala 11. marca 2011 v občini Šentrupert.

Šentrupertu in Škocjanu priznanje InLoCom
Vaš kanal, 14. marec 2011

Televizija Vaš kanal je objavila prispevek o podelitvi nagrad inovativnim lokalnim skupnostim.

InCo gibanje - gibanje za inovativne preboje
Časopis družbe Petrol, februar 2011

V reviji družbe Petrol je objavljen prispevek o razvoju in nastanku InCo gibanja. Mag. Violeta Bulc, pobudnica in ustanoviteljica InCo gibanja, v prispevku pripoveduje razvojno zgodbo InCo gibanja, od idejne zasnove ter začetka razvoja s spodbujanjem inovacijskega novinarstva, do vključitve vseh udeležencev inovativnega in trajnostnega razvoja v odprt inovacijski ekosistem.

Feniks je poletel že sedmič
Glas Gospodarstva, februar 2011

V reviji GZS-ja, je objavljen prispevek s podelitve nagrade Feniks 2010. Priznanje za posebej kakovosten projekt je prejelo tudi InCo gibanje - gibanje za inovativne preboje.

InCo bo "prebijal" tudi v 2011
Dnevnik, 12.1.2011

V časopisu Dnevnik je objavljena novica o prihajajočih dogodkih InCo gibanja. Predstavljena je letošnja novost - nagrade najbolj inovativnim občinam, ki bodo podeljene 11. marca 2011 na 2. InLoCom konferenci.

Inovativno do prebojev
Oddaja Prava ideja!, 11.1.2011

Violeta Bulc je bila gostja oddaje Prava ideja! Tema pogovora je bila inovativnost.

Z zelenim poročanjem na Stanford
Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 16. februar 2011

V februarski izdaji Aktualnega 2.0 je objavljen intervju z letošnjo nagrajenko InJo štipendije 2011, Simono Drevenšek.

Kultura, veš svoj dolg?
Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 7. februar 2011

Ob Prešernovem dnevu, slovenskemu kulturnemu in državnemu prazniku, je tudi posebna izdaja Aktualnega 2.0 posvečena kulturi ter njeni vlogi v inovacijskem ekosistemu.

Etičnost in trajnostno odnos se splačata
Zaposlitev&Kariera, Dnevnik, 18.12.2010

V časopisu Dnevnik je objavljen pogovor z Violeto Bulc o dogajanjih InCo gibanja in napoved 2. InLoCom konference.

Imamo rešitve!
Brošura 5.Slovenskega foruma inovacij, 2.-3.12.2010

Ob dogodku 5.Slovenskega foruma inovacij je izšla brošura "Imamo rešitve!" s seznamom vseh prijavljenih inovacij ter predstavitev najboljših 52 inovacij. InCo gibanje je eno izmed 52 najkakovostnejših inovacij.

Od preteklosti do ustvarjalne prihodnosti
Brošura RCL "Iz srca", november 2010

Ob 10-letnici Center za razvoj Litija je izšla brošura "Iz srca", v kateri je predstavljen InLoCom projekt.

Civilne iniciative! Čas je, da opolnomočimo svojo vlogo v inovacijskem ekosistemu!
Aktualno 2.0, e-publikacija Vibacoma, 4.november 2010

V novembrski številki Aktualno 2. je objavljen dogodek InCo/ChangeTheGame, ki se je odvijal v Državnem svetu.

Inovacijsko komuniciranje znotraj podjetij (InCo Corp)
Revija Znanje, julij-oktober 2010

V članku Violeta Bulc opisuje InCo Corp.

Rešitve, ki jih financira država, so še premalo učinkovite

Lift Worshop @ Hungary
Lift Worshop @ Hungary, 26.9.2010

Violeta Bulc se je udeležila konference Lift Worshop @ Hungary na Madžarskem.

Rešitve, ki jih financira država, so še premalo učinkovite
Dnevnik, 11.9.2010

V časopisu Dnevnik je objavljen pogovor z mag. Violeto Bulc o dosedanjih in prihodnjih aktivnosti InCo gibanja.

Prava ideja!
RTV SLO, Prava ideja!, september 2010

Ekipa oddaje Prava ideja! začenja s serijo oddaj posnetih v Silicijevi dolini, Kalifornija. Junija 2010 je bila ekipa na Stanfordski konferenci o inovacijskem novinarstvu kot nagrada, ki so jo prejeli za najboljšji InJo prispevek.

Nagrada za inovacijsko novinarstvo
RevijaE-neo, avgust 2010

V reviji E-neo je objavljen promocijski članek v katerem je predstavljen projekt InCo Jr. in dogajanje s 2. nacionalne delavnice o inovacijskem komuniciranju za mlade.

Violeta Bulc, pobudnica in koordinatorka InCo gibanja, gibanja za inovativni preboj
Dnevnik, 9.6.2010

V časopisu Dnevnik je objavljen intervju z mag. Violeto Bulc, pobudnico in koordinatorico InCo gibanja, o prenosu znanj iz akademske sfere v gospodarstvo, o spodbujanju inovativnosti ter o načinih, ki bi spodbudili inovativnost celotne družbe in ne le najboljših podjetij.

Družbena inovacija: InCo gibanje - gibanje za inovativni preboj Slovenije
Zbornik prispevkov, GZS, maj 2010

Violeta Bulc v prispevku opisuje InCo gibanje - gibanje za inovativni preboj SLovenije.

Inovacijsko novinarstvo in komuniciranje kot podpora razvoju družbe
Dnevnik, 10.4.2010

V časopisu Dnevnik je objavljen prispevek o uspešno zaključeni tretji konferenci o inovacijskem komuniciranju organizirani s strani InCo gibanja.

Dnevnik:
Povezovanje za inovativni preboj, 12.12.2009, Jana Petkovšek Štakul

TV Slovenija (Odmevi):
Gibanje InCo, 8.12.2009

Dnevnik:
Civilna družba v soustvarjanju inovativne družbe, 7.12.2009, Jana Petkovšek Štakul

Dnevnik (Gazele):
Če želite spodbujati inovativnost, komunicirajte, oktober 2009, Polona Pibernik in Estera Lah Poljak

Finance:
Inovativnost šolarjev za preboj Slovenije, 21.9.2009, Aleš Čakš

Piar na kvadrat:
InCo konferenca 2009 o pomenu dialoga in komuniciranja o inovativnosti, maj-junij 2009, št.10, Estera Lah

MQ:
Čas je za inovativne poslovne modele, junij 2009, št. 11, Estera Lah

Vaš Kanal, oddaja Smo dobri gospodarji?:
prispevek o projektu InCo Jr, 9.junij 2009

Glasnik Kostaka:
Kostak spodbuja ustvarjalnost in inovativnost med mladimi, april 2009, št. 17

MQ:
Sam nihče nič ne zmore, januar 2009, št. 09, Tonja Blatnik

TrimoTim:
Kaj imajo skupnega ključavničar Marjan Bartolj, slovenski igralec, televizijski voditelj in režiser Jurij Zrnec, Microsoft in Trimo?, december 2008, glasilo Trimo d.d., Mojca Štepic

Finance:
Kriza priložnost za inovativnost, 03. decembra 2008, št. 233, Samo Kranjec

Piar na kvadrat:
Stanford po Stanfordu 2008, oktober 2008, št.08, Estera Lah

MQ:
Katere ideje so prave inovacije?, april 2008, št.06, Estera Lah in Tonja Blatnik

LeMonde Diplomatique:
Inovacijsko novinarstvo, marec 2007, Dušan Snoj

Delo:
Inovacija za medije ni novica, na žalost, 19.10.2006, Lenart J. Kučić

Prepletanja:
Inovativni mikrokozmos, oktober 2006, št. 01, Violeta Bulc in Mateja Dermastia

Finance:
Turizem in inovativna lokalna skupnost, 08.09.2006, št. 173

Finance:
Novinarstvo kot most med raziskovalci in javnostjo, 11.09.2006, št. 174, Samo Kranjec

Finance:
Mediji pomembni za inovativni preboj, 25.08.2006, Finance, št. 163, A. B.

Inovativni mikrokozmos
Prepletanje, Oktober 2006, št. 01, Bulc V., Dermastia M. (slo)

Članek govori o pomenu in vlogi inovativnih lokalnih skupnosti pri razvoju inovativne družbe.

Letting innovation happen: Slovenian company Vibacom has developed a new business mode and the jargon to go with it.
Slov. bus. rep., str 14-15, 2006, Bulc V. (angl)